Skrivet av Mats Wiman

LCHF fungerar även i Finland

Att LCHF fungerar även i Finland kan man läsa och se om på finska YLE:s svenska hemsida.
Lasse Nybergh upptäckte som många av oss att de officiella kostråden inte åstadkommer det de avser att åstadkomma utan bara medför ökat behov av mediciner…..:

http://svenska.yle.fi/artikel/2013/05/09/lasse-tog-farval-av-diabetes

Lasse har hållit på i tre år och mår som en prins men vårdcentralen kan naturligtvis inte rekommendera LCHF.

Känns det igen?

Trött blir man.

Mats

En kommentar

  1. Margareta Lundström (Gbg)

    Mycket intressant och med hög igenkänningskvot. Lasses historia kan nog många lyckligtvis känna igen sig i. Men tyvärr även i attityden hos läkare och sjuksköterskor.
    Jag har en f.d. arbetskamrat (sjuksköterska) med en prediabetes vars man har en manifest diabetes typ 2. Jag har skickat henne litteraturtips om LCHF och tipsat om bra länkar. Hon blev eld och lågor. Men det blev inte hennes diabetessköterska när min vän visade vad hon läst och lärt sig. Nu har de tappat varandras förtroende och och det den vårdcentralen hon har att vända sig till. Man får hoppas på Lasse och andra som går ut med sin berättelse skall bryta isen. Vi behöver många berättelser.
    Jag funderar på vad som gäller jurister och ekonomiska rådgivare t.ex. om de ger råd till sina klienter, råd som strider mot vad de borde och skall veta i sin profession. Är det åtalbart?
    Varför diskuterar man aldrig detta när det gäller medicinska råd? Det går ju att gå tillbaka till litteraturen i deras utbildning och vad de får lära sig och jämföra med vad man ger för råd sedan i sitt yrkesutövande? Eller ännu enklare läsa vad Soc.styr. skriver.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skrivet av Mats Wiman

Kostråden-dödar-typ2-diabetiker – långsamt

Ni kanske också lagt märke till den utmärkta webbsidan NOSUGARADDED.SE med pregnanta och pålästa avslöjanden och påpekanden om den bedrägliga värld vi lever i. Speciellt klarspråkad är Lars Lindbloms inlägg med rubriken som ovan: ”http://nosugaradded.se/kostraden-dodar-typ2-diabetiker-langsamt” Jag har hittills bara kunnat instämma i det som sägs på sidan. BRAVO! Mats

Skrivet av Mats Wiman

Okunniga läkare och professorer har inte en susning

Ralf Sundberg och Tore Scherstén har i Läkartidningen skrivit en mycket insiktsfull och manande artikel som kan lugna oss diabetiker som förbättrar vår hälsa genom att tillämpa strikt LCHF där ju fett, enkannerligen mättat fett, spelar en stor roll. Jag lugnades redan 2008 genom Uffe Ravnskovs bok ”Fett och kolesterol är hälsosamt” och den här.. Läs hela inlägget.

Skrivet av Mats Wiman

Minska insulindosen farligt?

Det otroliga har hänt: En professor, tillika ordförande i Barndiabetesfonden reagerade på följande insändare av Erik Lindquist i Kramfors i Tidningen Ångemanland (www.allehanda.se): http://www.allehanda.se/opinion/insandare/ifragasatter-landstingets-kostrad-till-diabetiker med följande inlägg: http://www.allehanda.se/opinion/debatt/att-minska-insulindoserna-kan-bli-livsfarligt och fick berättigad kritik för sin kunksapnivå av en annan insändare: http://www.allehanda.se/opinion/insandare/skrammande-daligt-insatt samt ett relevant påpekande: www.allehanda.se/opinion/insandare/positivt-for-alla-att-minska-blodsockersvangningarna med ännu en replik av Erik Lindquist: http://www.allehanda.se/opinion/insandare/lagt-intresse-for-kostens-betydelse Kostdoktorn fick.. Läs hela inlägget.

Skrivet av Mats Wiman

Halleluja! Äntligen glass för diabetiker!

Som jag redan nämnt tidigare (http://friskadiabetiker.se/?s=synder ) har jag hittat en perfekt avslutning på dagens intagande av livsmedel, nämligen Alvestaglass ”sockerfria glass”: VANILJ Ingredienser: Vatten, Fyllnadsmedel (polydextrose), Grädde (laktosfri), Äggula, Cocosfett, Naturlig Vaniljarom, Mjölkpulver (laktosfritt), Stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl,guarkärnmjöl), Emulgering (Veg Mono- och diglycerider, karragenan), Bourbon Madagaskar Vaniljstång, Sötningsmedel (steviolglykosider) Allergiinformation: Produkten innehåller ägg och mjölk (laktosfri)… Läs hela inlägget.

Skrivet av Mats Wiman

Halleluja! Äntligen bröd för diabetiker.

Jag har nu i 6 år avstått från alla sorters bröd då jag vet att spannmål i alla former ger höjt blodsocker och därmed arbetar mot min hälsa och ger mig ett långtidssocker som gör mig till sjuk diabetiker istället för frisk. Att helt avstå från bröd är det svåraste av alla avståenden. Hela mitt.. Läs hela inlägget.

Skrivet av Mats Wiman

Hur många miljoner kan landstingen spara med LCHF?

Min gode vän Erik Lindquist i mitt gamla landsting Västernorrland har lyckat med konststycket att få en relevant insändare införd i gammelmedia (tidningen Ångermanland/Allehanda): http://www.allehanda.se/opinion/insandare/ifragasatter-landstingets-kostrad-till-diabetiker För den late/jäktade/bekväme ser den ut så här: INSÄNDARE i Tidningen Ångermanland (TÅ) ——————————————————————————————————- Öppet brev till landstingsledningen: Landstinget köper årligen in insulin till kolhydratintoleranta (diabetiker) i länet för 36.. Läs hela inlägget.