Skrivet av Mats Wiman

Mitt apotek heter ICA (och ibland Coop)

Den offentliga definitionen av läkemedel:

”Ett läkemedel är alla produkter som
förebygger, lindrar eller botar sjukdom”

Som jag sa till Apoteket/Vårdcentralen i Ullånger (Kramfors kommun)år 2008:

”Min diabetesmedicin köper jag på ICA.”

Vad jag ville och vill framhålla är att den medicin som sänkt mitt blodsocke, gjort mig frisk består av:

Mycket smör (80 g/dag)
Kokosfett (80 g/dag) (ej inköpt på iCA)
120-140 g bacon
4 stekta ägg
4 hårdkokta ägg
100 g räkor
I början 37 cl rödvin/kväll (ej inköpt på ICA)
1 liter kolysresatt vatten/dag
50 g ost, ju fetare desto bättre.
6 koppar espresso

Aldrig hungrig, Frukost 8:30 Kvällsvard 19:00

Vikt: minus 20 kg (95 till 75 kg) på 5 år
Blodtryck och blodfetter normala.
Blodsocker HbA1c: 4,5-4,9 (Nya värdet: 41) utan kemipreparat)

Numera får jag avsluta dagen med 225 g Alvestaglass (2 g kolhydrater). MMMMMMMM!

5 kommentarer

 1. Rolf Löfgren

  ICA Maxi säljer numera Kung Markattas ekologiska kokosolja och den är riktigt bra. Jag väntar på att COOP också tar in denna vara.

 2. Ludmila Ferm

  Hej Mats!
  Hur bär du dig åt för att få i dig 80 gr smör + 80 gr kokosfett? Äter du dem med sked? Jag försöker att använda mycket smör när jag steker ägg t ex, men det mesta av smöret stannar i stekpannan. Äter lågkolhydratkost för att hålla min diabetes typ 2 i schack, tar inga mediciner. Skulle vilja öka fettmängden, men klarar inte av det, därav min fråga. Ha det bra!

  • Mats Wiman

   Enkelt.
   Jag steker de två baconskivorna à 60 g i 55-60 g kokosfett och de fyra äggen i 20-25 g kokosfett och OBS: Allt i pannorna gjuter jag över äggen och baconet. Det som blir kvar på tallriken är kanske det bästa med sin blandning av äggula, vitabitar, kokosolja och cayennepeppar. MMMM.
   De fyra äggen och de 100 g räkorna begjuter jag med 80 g (c:a 22 mm tjock skiva) smält smör och rör om mixen med smöret så att alla komponenter blir smörglänsande. (Hårdkokta äggbitar och räkor känns ganksa torra utan ‘smörjning’ med smält smör eller sås (har prövat brunsås (mkt gott), majonnäs (mindre gott (tyvärr ej ännu hemgjord) men återvänder alltid till extrasaltat smält smör.

   Mats
   (Välmående medicinfri)

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skrivet av Mats Wiman

Kostråden-dödar-typ2-diabetiker – långsamt

Ni kanske också lagt märke till den utmärkta webbsidan NOSUGARADDED.SE med pregnanta och pålästa avslöjanden och påpekanden om den bedrägliga värld vi lever i. Speciellt klarspråkad är Lars Lindbloms inlägg med rubriken som ovan: ”http://nosugaradded.se/kostraden-dodar-typ2-diabetiker-langsamt” Jag har hittills bara kunnat instämma i det som sägs på sidan. BRAVO! Mats

Skrivet av Mats Wiman

Okunniga läkare och professorer har inte en susning

Ralf Sundberg och Tore Scherstén har i Läkartidningen skrivit en mycket insiktsfull och manande artikel som kan lugna oss diabetiker som förbättrar vår hälsa genom att tillämpa strikt LCHF där ju fett, enkannerligen mättat fett, spelar en stor roll. Jag lugnades redan 2008 genom Uffe Ravnskovs bok ”Fett och kolesterol är hälsosamt” och den här.. Läs hela inlägget.

Skrivet av Mats Wiman

Minska insulindosen farligt?

Det otroliga har hänt: En professor, tillika ordförande i Barndiabetesfonden reagerade på följande insändare av Erik Lindquist i Kramfors i Tidningen Ångemanland (www.allehanda.se): http://www.allehanda.se/opinion/insandare/ifragasatter-landstingets-kostrad-till-diabetiker med följande inlägg: http://www.allehanda.se/opinion/debatt/att-minska-insulindoserna-kan-bli-livsfarligt och fick berättigad kritik för sin kunksapnivå av en annan insändare: http://www.allehanda.se/opinion/insandare/skrammande-daligt-insatt samt ett relevant påpekande: www.allehanda.se/opinion/insandare/positivt-for-alla-att-minska-blodsockersvangningarna med ännu en replik av Erik Lindquist: http://www.allehanda.se/opinion/insandare/lagt-intresse-for-kostens-betydelse Kostdoktorn fick.. Läs hela inlägget.

Skrivet av Mats Wiman

Halleluja! Äntligen glass för diabetiker!

Som jag redan nämnt tidigare (http://friskadiabetiker.se/?s=synder ) har jag hittat en perfekt avslutning på dagens intagande av livsmedel, nämligen Alvestaglass ”sockerfria glass”: VANILJ Ingredienser: Vatten, Fyllnadsmedel (polydextrose), Grädde (laktosfri), Äggula, Cocosfett, Naturlig Vaniljarom, Mjölkpulver (laktosfritt), Stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl,guarkärnmjöl), Emulgering (Veg Mono- och diglycerider, karragenan), Bourbon Madagaskar Vaniljstång, Sötningsmedel (steviolglykosider) Allergiinformation: Produkten innehåller ägg och mjölk (laktosfri)… Läs hela inlägget.

Skrivet av Mats Wiman

Halleluja! Äntligen bröd för diabetiker.

Jag har nu i 6 år avstått från alla sorters bröd då jag vet att spannmål i alla former ger höjt blodsocker och därmed arbetar mot min hälsa och ger mig ett långtidssocker som gör mig till sjuk diabetiker istället för frisk. Att helt avstå från bröd är det svåraste av alla avståenden. Hela mitt.. Läs hela inlägget.

Skrivet av Mats Wiman

Hur många miljoner kan landstingen spara med LCHF?

Min gode vän Erik Lindquist i mitt gamla landsting Västernorrland har lyckat med konststycket att få en relevant insändare införd i gammelmedia (tidningen Ångermanland/Allehanda): http://www.allehanda.se/opinion/insandare/ifragasatter-landstingets-kostrad-till-diabetiker För den late/jäktade/bekväme ser den ut så här: INSÄNDARE i Tidningen Ångermanland (TÅ) ——————————————————————————————————- Öppet brev till landstingsledningen: Landstinget köper årligen in insulin till kolhydratintoleranta (diabetiker) i länet för 36.. Läs hela inlägget.