Skrivet av Mats Wiman

Diabetesvården: Systematisk desinformation

Med anledning av mitt inlägg ”Det är kolhydrater, stupid!” drabbas jag åter av den hemska insikten:

Sjukvården förtiger sanningen om vad som förorsakar diabetes: Ett övermått av kolhydrater.
Svårare är inte sambandet – en femteklasssare listar ut det själv – en professor klarar det inte.

Vad ”övermått” innebär beror på ett antal faktorer:

Disposition för diabetes Typ 2/sockersjuka, dvs individens nedärvda disposition (diabetes i släkten?).

Graden och längden av bukspottkörtel-förslitning, dvs hur mycket den insulinproducerande bukspottkörteln har fått anstränga sig för att sänka blodsockret vid den våldsamma anhopningen av kolhydrater hos den kost som rekommenderas av våra svekfulla myndigheter Socialstyrelsen och Livsmedelsverket.

När jag var en vanlig dum, oinformerad, desinformerad, beljugen matglad allätare fick min bukspottkörtel slita hårt för att parera min kolhydrat-laddade älsklingsmat rostat bröd (gärna med KOO-marmelad), baguette, Falu rågrut, digestives (gärna med KOO-marmelad), mosad potatis, vitt ris,pizza, pasta, havregryn, päron, clementiner, bananer och potatischips samt alla sorters choklad.
Den (bukspottkörteln) är numera så slutkörd att jag idag inte kan äta mer än 5 gram kolhydrater per dag. Gör jag det åker fasteblod-sockret upp och på sikt mitt långtidssocker HbA1c.

Dessa mekanismer är välkända och väldokumenterade i hundratusentalet fall, bl.a. av den numera tyvärr borgångne Barry Groves som ätit LCHF sedan 1963 (akronymen LCHF lärde han först känna för c:a 2 år sedan genom undertecknad och Sten Sture Skaldemann).

Trots detta fortsätter sjukvården att behandla diabetes med en pillercocktail som bara gör oss sjukare (kolesterol-labvärdesänkande statiner, blodtrycksänkande piller och ‘blodsockersänkande’ Metformin.
Man talar om det goda med att sänka sin vikt (som om den skulle förorsaka diabetes, när den i själva verket förorsakas av samma sak som diabetes, nämligen ett överskott av kolhydrater).
Detta är inget mindre än systematisk desinformation eller snarare: BEDRÄGERI.

Den dag kommer (ganska snart) då de ansvariga i Socialstyrelsen och i det direkt lögnaktiga Livsmedelsverket kommer
att får stå till svars för att detta ansvarslösa och grymma bedrägeri har fått pågå så länge – med hundratusentals i förtid döda (lidande, blinda, amputerade, dementa, livshoppförlorande).

Försvara den förda politiken – om ni törs och kan.

Mats J C Wiman
Frisk Diabetiker

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skrivet av Mats Wiman

Kostråden-dödar-typ2-diabetiker – långsamt

Ni kanske också lagt märke till den utmärkta webbsidan NOSUGARADDED.SE med pregnanta och pålästa avslöjanden och påpekanden om den bedrägliga värld vi lever i. Speciellt klarspråkad är Lars Lindbloms inlägg med rubriken som ovan: ”http://nosugaradded.se/kostraden-dodar-typ2-diabetiker-langsamt” Jag har hittills bara kunnat instämma i det som sägs på sidan. BRAVO! Mats

Skrivet av Mats Wiman

Okunniga läkare och professorer har inte en susning

Ralf Sundberg och Tore Scherstén har i Läkartidningen skrivit en mycket insiktsfull och manande artikel som kan lugna oss diabetiker som förbättrar vår hälsa genom att tillämpa strikt LCHF där ju fett, enkannerligen mättat fett, spelar en stor roll. Jag lugnades redan 2008 genom Uffe Ravnskovs bok ”Fett och kolesterol är hälsosamt” och den här.. Läs hela inlägget.

Skrivet av Mats Wiman

Minska insulindosen farligt?

Det otroliga har hänt: En professor, tillika ordförande i Barndiabetesfonden reagerade på följande insändare av Erik Lindquist i Kramfors i Tidningen Ångemanland (www.allehanda.se): http://www.allehanda.se/opinion/insandare/ifragasatter-landstingets-kostrad-till-diabetiker med följande inlägg: http://www.allehanda.se/opinion/debatt/att-minska-insulindoserna-kan-bli-livsfarligt och fick berättigad kritik för sin kunksapnivå av en annan insändare: http://www.allehanda.se/opinion/insandare/skrammande-daligt-insatt samt ett relevant påpekande: www.allehanda.se/opinion/insandare/positivt-for-alla-att-minska-blodsockersvangningarna med ännu en replik av Erik Lindquist: http://www.allehanda.se/opinion/insandare/lagt-intresse-for-kostens-betydelse Kostdoktorn fick.. Läs hela inlägget.

Skrivet av Mats Wiman

Halleluja! Äntligen glass för diabetiker!

Som jag redan nämnt tidigare (http://friskadiabetiker.se/?s=synder ) har jag hittat en perfekt avslutning på dagens intagande av livsmedel, nämligen Alvestaglass ”sockerfria glass”: VANILJ Ingredienser: Vatten, Fyllnadsmedel (polydextrose), Grädde (laktosfri), Äggula, Cocosfett, Naturlig Vaniljarom, Mjölkpulver (laktosfritt), Stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl,guarkärnmjöl), Emulgering (Veg Mono- och diglycerider, karragenan), Bourbon Madagaskar Vaniljstång, Sötningsmedel (steviolglykosider) Allergiinformation: Produkten innehåller ägg och mjölk (laktosfri)… Läs hela inlägget.

Skrivet av Mats Wiman

Halleluja! Äntligen bröd för diabetiker.

Jag har nu i 6 år avstått från alla sorters bröd då jag vet att spannmål i alla former ger höjt blodsocker och därmed arbetar mot min hälsa och ger mig ett långtidssocker som gör mig till sjuk diabetiker istället för frisk. Att helt avstå från bröd är det svåraste av alla avståenden. Hela mitt.. Läs hela inlägget.

Skrivet av Mats Wiman

Hur många miljoner kan landstingen spara med LCHF?

Min gode vän Erik Lindquist i mitt gamla landsting Västernorrland har lyckat med konststycket att få en relevant insändare införd i gammelmedia (tidningen Ångermanland/Allehanda): http://www.allehanda.se/opinion/insandare/ifragasatter-landstingets-kostrad-till-diabetiker För den late/jäktade/bekväme ser den ut så här: INSÄNDARE i Tidningen Ångermanland (TÅ) ——————————————————————————————————- Öppet brev till landstingsledningen: Landstinget köper årligen in insulin till kolhydratintoleranta (diabetiker) i länet för 36.. Läs hela inlägget.