Skrivet av Mats Wiman

Halleluja! Äntligen glass för diabetiker!

Som jag redan nämnt tidigare (http://friskadiabetiker.se/?s=synder ) har jag hittat en perfekt avslutning på dagens intagande av livsmedel, nämligen Alvestaglass ”sockerfria glass”:

VANILJ
Ingredienser: Vatten, Fyllnadsmedel (polydextrose), Grädde (laktosfri), Äggula, Cocosfett, Naturlig
Vaniljarom, Mjölkpulver (laktosfritt), Stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl,guarkärnmjöl), Emulgering (Veg
Mono- och diglycerider, karragenan), Bourbon Madagaskar Vaniljstång, Sötningsmedel (steviolglykosider)
Allergiinformation: Produkten innehåller ägg och mjölk (laktosfri).
Näringsvärde /100gr: Kj 575, Kcal 137 / Protein 1 gr / Fett 12 gr /
Kolhydrater 0,5 gr (naturliga sockerarter)
CHOKLAD (min personliga favorit)
Ingredienser: Vatten, Fyllnadsmedel (polydextrose), Grädde (laktosfri), Äggula, Kakao, Cocosfett,
Mjölkpulver (laktosfritt), Stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl), Emulgering (Veg Mono-och
diglycerider), karragenan), Sötningsmedel (steviolglykosider)
Allergiinformation: Produkten innehåller ägg och mjölk (laktosfri).
Näringsvärde / 100gr: Kj 690, Kcal 164 / Protein 2,5 gr / Fett 12 gr / Kolhydrater 1,1 gr varav 0,5 gr sockerarter (naturliga).

Dessa båda glasser har jag utan märkbar blodsockerhöjning kunnat äta i stort sett varje dag till stor glädje och njutning, dock av kostnadsskäl bara halva burken om 225 ml (34 kr/burk om 450 ml). När det skall vara extra festligt/njutbart/ äter jag hela burken vilket också går bra.

 

4 kommentarer

  • Mats Wiman

   Hej!

   Bra att frågar. Jag glömde bort att nämna att ICA MAXI i hela har Alvestaglass, Många ICA-handlare och många Coop likaså.

   Notera dock att flera Kolhydratvarianter finns och det är bara 450 ml-burkarna som har de riktigt låga mängderna
   (se mitt inlägg). Jag har t.ex. slutat med Chokladbomb då den med sina 8,5 g/100g i lilla burken (28 i stora) ofta får mitt fasteblodsocker att halka över min målnivå 5,0-6,0

   Mats

 1. Anna Karin Backman

  Jag förstår att ditt blodsocker höjs av Chokladbomben. Du har gått på samma nit som jag. Chokladbombens 4e ingrediens är nämligen druvsocker (Glykos). Gå in på deras hemsida och läs under varje glass. Visserligen står det med jättebokstäver på burken: ”Utan tillsatt socker”. Jag har kontaktat Miljö och hälsoskydd i Växjö samt Livsmedelsverket. Jodå, om man inte tillsätter sockret för smakens skull så går det bra att göra såhär.
  Så känn dig lurad!! Det är uppenbarligen meningen också för jag har ringt Alvestaglass för över ett år sen och de skulle titta över märkningen. Men de luras tydligen hellre än att vara ärliga. Så håll dig till deras sockerfria variant av chokladglass (rött lock) om du nu vill äta deras lurendrejeri.

 2. Katarina Ellingson

  Det vore underbart om det fanns sockerfri GOD glass, men sorry, Alvestaglassens sockerfria smakar kartong.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skrivet av Mats Wiman

Kostråden-dödar-typ2-diabetiker – långsamt

Ni kanske också lagt märke till den utmärkta webbsidan NOSUGARADDED.SE med pregnanta och pålästa avslöjanden och påpekanden om den bedrägliga värld vi lever i. Speciellt klarspråkad är Lars Lindbloms inlägg med rubriken som ovan: ”http://nosugaradded.se/kostraden-dodar-typ2-diabetiker-langsamt” Jag har hittills bara kunnat instämma i det som sägs på sidan. BRAVO! Mats

Skrivet av Mats Wiman

Okunniga läkare och professorer har inte en susning

Ralf Sundberg och Tore Scherstén har i Läkartidningen skrivit en mycket insiktsfull och manande artikel som kan lugna oss diabetiker som förbättrar vår hälsa genom att tillämpa strikt LCHF där ju fett, enkannerligen mättat fett, spelar en stor roll. Jag lugnades redan 2008 genom Uffe Ravnskovs bok ”Fett och kolesterol är hälsosamt” och den här.. Läs hela inlägget.

Skrivet av Mats Wiman

Minska insulindosen farligt?

Det otroliga har hänt: En professor, tillika ordförande i Barndiabetesfonden reagerade på följande insändare av Erik Lindquist i Kramfors i Tidningen Ångemanland (www.allehanda.se): http://www.allehanda.se/opinion/insandare/ifragasatter-landstingets-kostrad-till-diabetiker med följande inlägg: http://www.allehanda.se/opinion/debatt/att-minska-insulindoserna-kan-bli-livsfarligt och fick berättigad kritik för sin kunksapnivå av en annan insändare: http://www.allehanda.se/opinion/insandare/skrammande-daligt-insatt samt ett relevant påpekande: www.allehanda.se/opinion/insandare/positivt-for-alla-att-minska-blodsockersvangningarna med ännu en replik av Erik Lindquist: http://www.allehanda.se/opinion/insandare/lagt-intresse-for-kostens-betydelse Kostdoktorn fick.. Läs hela inlägget.

Skrivet av Mats Wiman

Halleluja! Äntligen bröd för diabetiker.

Jag har nu i 6 år avstått från alla sorters bröd då jag vet att spannmål i alla former ger höjt blodsocker och därmed arbetar mot min hälsa och ger mig ett långtidssocker som gör mig till sjuk diabetiker istället för frisk. Att helt avstå från bröd är det svåraste av alla avståenden. Hela mitt.. Läs hela inlägget.

Skrivet av Mats Wiman

Hur många miljoner kan landstingen spara med LCHF?

Min gode vän Erik Lindquist i mitt gamla landsting Västernorrland har lyckat med konststycket att få en relevant insändare införd i gammelmedia (tidningen Ångermanland/Allehanda): http://www.allehanda.se/opinion/insandare/ifragasatter-landstingets-kostrad-till-diabetiker För den late/jäktade/bekväme ser den ut så här: INSÄNDARE i Tidningen Ångermanland (TÅ) ——————————————————————————————————- Öppet brev till landstingsledningen: Landstinget köper årligen in insulin till kolhydratintoleranta (diabetiker) i länet för 36.. Läs hela inlägget.